A Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság XIII. Kongresszusa

Kedves Kollégák!

Mindannyian nagyon várjuk, hogy szeptember első napjaiban 3 év elteltével  találkozhassunk, és a humángenetika, klinikai genetika hazai művelőiként ismét megismerhessük egymás eredményeit, megbeszélhessük a klinikai genetika jelen trendjeit és jövőbéli terveinket.
Ezúton is nagyon köszönjük a beküldött absztraktokat. Magas számuk (több mint 60!) arra utal, hogy a COVID-19 pandémia elmúlt másfél évének nehézségei ellenére szakmai közösségünk nagyon eredményesen végezte sok kihívást jelentő klinikai diagnosztikai és betegellátó tevékenységét, valamint a hozzájuk kapcsolódó kutatási tevékenységét. A beküldött absztraktokat kivétel nélkül szóbeli bemutatásra fogadtuk el, mivel fontosnak tartjuk, hogy a fiatal klinikusok és kutatók is prezentálni tudják a szakmai közösségnek eredményeiket.

A csütörtöki (2021. szept. 2.) ünnepélyes megnyitó ülésen a szegedi genetikai műhelyek múltjáról hallunk 2 érdekes előadást, valamint külföldi meghívott előadóink prezentációira is ekkor kerül sor. A pénteki és szombati szekcióüléseken a bejelentett előadásokat az adott téma egyik elismert szakembere által tartott referáló előadás fogja felvezetni.

Két és félnapos tudományos programunk a beküldött magas színvonalú absztraktoknak köszönhetően nagyon érdekesnek és intenzívnek ígérkezik. De talán nem túlzunk, ha egész szakmai közösségünk nevében kijelenthetjük: már alig várjuk, hogy láthassuk és hallgathassuk egymást!

Az előttünk álló hetekre jó pihenést, kellemes nyári feltöltődést kívánunk minden kedves Kollégának!

Molnár Mária Judit, MHGT elnök
Széll Márta, az MHGT XIII. Kongresszusának elnöke

 

A Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság XIII. Kongresszusa

Helyszín: SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület (6720 Szeged, Dóm tér 13.)

Időpont: 2021. szeptember 2-4.

A Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság sok szeretettel hívja meg Önt a Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság XIII. Kongresszusára, melyet 2021. szeptember 2-4. között Szegeden, az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Oktatási Központban rendezünk meg.

A kongresszus fő témái:

  1. Ritka monogénes betegségek
  2. Gyakori polygénes betegségek
  3. Onkogenetika
  4. Preimplantációs, prenatalis genetika, genetikai tanácsadás
  5. Syndromatológia, dysmorphológia
  6. Az új vizsgáló módszerek által nyújtott lehetőségek és kihívások

A fenti témákat tekintve, illetve a meghívásra került szaktekintélyeknek köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a hallgatóság rendkívül értékes, új, világszínvonalú információkat gyűjthet össze.

A kongresszusra a csatolt jelentkezési lappal lehet regisztrálni. A kedvezményes regisztrációs határidő 2021. augusztus 10.

A fenti témákban lehetőséget biztosítunk előadás bejelentésre is, melyet a csatolt űrlappal tehet meg 2021. július 9-ig.

Sok szeretettel várjuk Önöket a rendezvényre!

Prof. Széll Márta
a Kongresszus Elnöke